Extra veiligheidsmaatregelen

Beste bezoeker,

Ten eerste is het natuurlijk vreselijk wat zich op maandag 18 maart in onze geliefde stad Utrecht heeft afgespeeld. Deze gebeurtenis heeft veel impact gemaakt op ons als organisatieteam en ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en nabestaanden. Dat de hoofdverdachte is aangehouden en het dreigingsniveau voor Utrecht weer is verlaagd, is voor ons de aanleiding geweest om het evenement “gewoon” door te laten gaan. Wel is er besloten om passende veiligheidsmaatregelen te treffen. We vragen dan ook om deze maatregelen te respecteren. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt en dat wij er met z’n alle twee fantastische dagen van gaan maken.

Naast de extra inzet van politie en beveiliging, maken we jullie graag bewust van de volgende veiligheidsmaatregelen:

Het meenemen van props is ten strengste verboden
Om enige vorm van verwarring te voorkomen, is er besloten om props (nep wapens e.d.) te verbieden. In het kader van jouw eigen veiligheid en die van een ander, willen wij iedereen dringend verzoeken om de props thuis te laten. Toch een prop bij je? Dan wordt deze in beslag genomen en loop je het risico dat de toegang tot het evenement wordt geweigerd.

Kleedkamers en garderobe verplaatst naar de corridor van de Jaarbeurs
Zowel de kleedkamers als de garderobe zijn verplaatst van de beursvloer naar de corridor van de Jaarbeurs. Voordat je de beursvloer betreedt kun je je dus omkleden en eventuele jassen, tassen en andere items achterlaten bij de garderobe van de Jaarbeurs (1,50 euro per item).

Het is toegestaan om tijdens het evenement de beursvloer te verlaten om naar de garderobe te gaan. Wel zal je wederom door de ticketscan en controle moeten gaan om de beursvloer opnieuw te mogen betreden.

Tassen zijn niet toegestaan
Om zorgeloos van Heroes Dutch Comic Con te kunnen genieten, is er besloten dat tassen niet op het evenement worden toegelaten. Wij willen iedereen vragen om tassen thuis te laten of achter te laten in de garderobe van de Jaarbeurs.
Wel toegestaan:
– Transparante plastic tasjes.
– Kleine handtasjes (maximaal 18 cm breed en 12 cm hoog).

Er zijn een beperkt aantal transparante plastic tasjes beschikbaar bij de ingang van Heroes Dutch Comic Con, echter willen wij jullie vragen om zelf een tasje mee te nemen om lange wachtrijen te voorkomen.

Houd er rekening mee dat alle tasjes gecontroleerd worden bij binnenkomst, dus zorg er voor dat ze zichtbaar zijn voor onze beveiliging.

Langere wachtrijen
Vanwege de extra veiligheidsmaatregelen verwachten we langere wachtrijen dan gebruikelijk. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Ondanks deze maatregelen streven wij er naar om er, samen met jullie, een fantastisch evenement van te maken.

Met vriendelijke groet,
Team Heroes Dutch Comic Con