programma

DOEN

 

ONTMOETEN

 

ZIEN & LUISTEREN

 

TEKENAARS

PAVILJOEN

Een multifunctioneel gebied waar van alles gebeurt over, met en door tekenaars.

Interviews met prijswinnaars en andere kopstukken, meet-and-greets met internationale gasten, tekendemonstraties, stripbattles, prijsvragen, quizzen en noem-maar-op! Tijdens het hele weekend.

NATEKENEN COSPLAYERS

Een cosplayer op de foto zetten is leuk, maar op De Stripdagen is het nog leuker om een cosplayer eens helemaal uit te tekenen! Ook dat kan in het tekenaarspaviljoen. Zowel tekenaars als cosplayers die daarvoor model willen staan, kunnen zich hier opgeven.

 

LEZINGEN EN WORKSHOPS

In de DCC-Collegeruimte (in de Stripdagenhal) vinden diverse lezingen en workshops plaats.

Cosplay introductielezing 

Cos” staat voor costume (kostuum) en “play” voor acteren. Cosplay is de hobby waarbij je er probeert uit zien (en het eventueel naspelen) van een (fictief) karakter. Het is vooral populair onder fans van science-fiction en manga/anime, waardoor je het veel tegenkomt op specifieke beurzen over deze onderwerpen.

Cosplay Maakie geeft een introductielezing over deze hobby, waarbij ze uitlegt waarom mensen cosplayen, wat de hobby zo populair maakt en hoe jij zelf je eerste cosplay goed kan voorbereiden. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan deze ervaren cosplayer.

Cosplay-lezing: maken, kopen of aanpassen 

Voor zowel beginnende als gevorderde cosplayers kan het een moeilijke keuze zijn welke onderdelen te kopen, aanpassen of compleet zelf te maken als je aan een kostuum werkt. Maakie vertelt je alle voor- en nadelen en helpt je keuzes te maken in deze lezing.

Workshop strips maken voor kinderen

Workshop strips maken voor volwassenen

Een strip maken, hoe doe je dat precies? Tommy A heeft vaker met dit bijltje gehakt.

Voor deelname aan workshops kun je je hier opgeven.

 

WILLY VANDERSTRIP

De man die meer vragen over strips kan stellen dan wie ook, zal ook tijdens deze Stripdagen weer volwassenen én kinderen aan de tand voelen! Geef je op en win mooie stripprijzen! Als je mee wilt doen kan je je hier opgeven.

EXPOSITIE NL ABROAD

Nederlandse tekenaars zijn internationaal gewild. De ene na de andere stripmaker van Holandse bodem wordt gevraagd om bij te dragen aan klassieke internationale stripreeksen als Robbedoes, Suske en Wiske, Guust Flater, Blake & Mortimer. Ook doen veel oorspronkelijk Nederlandse strips het heel goed in soms verrassende delen van de wereld. Een uitgebreid overzicht.

 

 

EXPO DE GENERAAL

Een Nederlandse stripklassieker die onterecht vergeten dreigde te raken. Maar niet meer: er komt eindelijk een integrale heruitgave! Daar mag wel even aandacht aan geschonken worden.

 

 

[nog niet zeker]

DE STRIPLAMA'S

Een groep professionele improvisatie-acteurs creëren levende stripverhalen; snel en hilarisch, met veel inbreng van het publiek en gastrollen voor cosplayers.

 

 

PANEL DISCUSSIES

Op de Talks stage vinden op beide dagen interessante paneldiscussies plaats over de meeste uiteenlopende strip-onderwerpen. Met een paar héél bijzondere sprekers!

COMICSVEILING

Een grote veiling (80 kavels) met een comics-thema: nieuwere en oudere comics, curiosa, merchandising, zeldzaamheden: voor elke beurs zitten er leuke dingen bij. Kom en bied mee, zondag, Stripdagen main stage.

De kavellijst binnenkort HIER

PRIJSUITREIKING

Elk jaar kent het bestuur van Het Stripschap, op voordracht van de Commissie voor de Stripschapprijzen een aantal prijzen toe. Deze worden uitgereikt op De Stripdagen.

JAN TERLOUW JR & THE NIGHTCLUB

Een maniakaal verhaal, verteld door middel van een album, een strip en een liveshow! Een feest voor oog en oor!

Zaterdag eind van de middag, Stripdagen main stage

 

 

 

 

HET STRIPJAAR 2018

Elk jaar worden hier de nieuwste ontwikkelingen op stripgebied blootgelegd. Een aaneenschakeling van primeurs en nieuwtjes, in de vorm van een reeks presentaties in beeld en geluid. Tipjes van de sluier van toekomstige evenementen, nieuwe uitgeverijen, nieuwe plannen van oude uitgeverijen, tijdschriftontwikkelingen. Coming attractions, u hoort het hier het eerst!

 

programma
programma